Gusanne van den Brink
Voor website Gusanne van den Brink, klik hier
Gusanne studeerde in 2011 af als Bachelor of Music aan het conservatorium van Tilburg. Zij volgde daar hoofdvak zang bij Xenia Meijer, met als bijvak piano. Ook heeft zij een jaar koordirectie bij Luc Anthonis aan het conservatorium van Antwerpen gestudeerd en vervolgens de applicatie-opleiding koordirectie bij Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen aan het conservatorium van Utrecht gevolgd.

Ze werkte mee aan opera’s en projecten als sopraansolist, zoals Les Dialogues des Carmélites van Poulenc, en Cavalleria Rusticana van Mascagni. Op gebied van oratorium heeft zij verschillende werken als sopraansolist gezongen, zoals Die sieben Worte unsers lieben Erlösers und Seeligmachers Jesu Christi van Schütz, het Magnificat en het Gloria van Vivaldi, cantates, het Weihnachts-Oratorium en het Oster-Oratorium van Bach, de Messiah van Handel, het Stabat Mater van Pergolesi, die Schöpfung van Haydn, de Missa Brevis in G-dur en het Requiem van Mozart, de Messe in G-dur van Schubert, het Requiem van Fauré, en het Stabat Mater van Poulenc.
Ook heeft ze als sopraan bij het professionele koor 'Laurens Collegium Rotterdam' o.l.v. Wiecher Mandemaker gezongen.
Gusanne volgde masterclasses zang bij onder andere Axel Everaerts, Charlotte Margiono, Nelly Miricioiu, Harry Peeters en Anita Evanzin te Wenen. Ze heeft verder workshops en lessen Lichtenberg methode gevolgd bij Ingrid Voermans en Gisela Rohmert in Duitsland. Gusanne wordt nu gecoacht door Gemma Visser en Sandra van Loon.

Naast haar uitvoerende werk als solist is Gusanne werkzaam als zangpedagoge, pianodocent en koordirigent. Ze heeft een eigen lespraktijk en geeft ook stemvorming aan koren. Ze is dirigent van het Vocaal Ensemble
‘Vaya con Dios’ te Putten, het kinderkoor ‘De Fonteintjes’ en het tienerkoor ‘Viva-Vox’, eveneens te Putten.