Koorreizen.

Om de twee jaren is er een koorreis gepland. Op deze pagina kunt u enkele reisverslagen lezen. Zegt u, dat lijkt mij ook mooi om dat mee te beleven, meldt u zich dan aan om lid te worden.

2023 Koorreis Zelhem

In het weekend van 4 maart zijn wij met ruim 80 mensen naar Zelhem afgereisd voor een ontmoetingsconcert tezamen met het Zelhems mannenkoor.

Bijzonder gezellig, ruimhartig ontvangen en ruimschoots van de omgeving mogen genieten in een rondreis. Na een heerlijk uitgebreid buffet hebben we ons voorbereid op het gezamenlijk concert. Nadat beide mannenkoren hun eigen originele liederen hebben laten horen hebben wij nog gezamenlijk de liederen Thanks be to God en Let all men sing. Dit was zeer mannenkoor waardig. Prachtige reis, erg genoten van de reis. Complimenten aan de Activiteiten commissie!

2022 Koorreis Den Bosch

In het weekend van 1 oktober hebben we als koor een prachtige reis mogen maken naar Den Bosch. Via het militair museum te Overloon zijn we naar Den Bosch gereisd.

Naast het bourgondisch leven hebben wij een fantastische tijdreis gemaakt door de Binnendieze,  binnengrachten met bruggen en ondergrondse wateren. Natuurlijk nog even genieten van een Bossche bol. 's Middags Kamp Vught bezocht. Indrukwekkend en goed om dit eens te zien. Nog spontaan in de Sint-Janskathedraal gezongen.

Op de zondagochtend mochten we zingen tijdens een kerkdienst in de Hervormde Kerk, nog gebouwd in opdracht van Napoleon. Na bezoek aan het DAF museum met alle historische, futuristische en huidige modellen weer huiswaarts gegaan.

2019 Koorreis Münster

Op deze fantastische koorreis hebben wij eerst in Enschede de textiel industrie mogen beleven. Eenmaal in Münster hebben wij de stad, de kathedraal, de geschiedenis met het Verdrag van Münster mogen ontdekken. Driemaal gezongen, spontaan in de kathedraal, in een avondmis en een ochtenddienst bij een monnikenklooster.

Naast de zang hebben wij een cultuurhistorisch museum en het Twentse geul-landschap inclusief een midgetgolf toornooi mogen beleven.

2017 Koorreis Maastricht, Aken en Keulen

In de week van 6 t/m 10 oktober 2017 hebben wij als koor een fantastische reis gemaakt door Zuid-Nederland en Duitsland. Het programma bevatte o.a. optredens in Thorn, Maastricht, Schin-op-Geul, Aken en Keulen, met overnachting in Hotel 'de Heeren van Slenaken'.

Vrijdags hebben we in Thorn het Abba Vader en Mylord gezongen in de kapel. Daarna volgde een rondleiding met uitleg over de historie van de bijzondere 'dames van Thorn'. Op zaterdag stond Aken op het programma. Voor veel toehoorders hebben we spontaan in de Dom gezongen. 's Avonds hebben we samen met de InterNOS, Mannenkoor te Schin op Geul gezongen. Speciaal jubileum met sterk lokaal accent.

In Maastricht hebben we op zondagochtend meegewerkt aan een gebedsdienst in de OLV de Baseliek. Naast het orgel, in de wierook, prachtige nagalm, kerkvullend. ’s Middags een toeristische route naar Val Dieu (België) waar we ook héérlijk gezongen hebben in de Abbaye du Val-Dieu.

Op maandag zijn we naar Keulen gereisd. In de Dom van keulen hebben we tijdens een gebedsdienst het Abba Vader gezongen. We hebben hier allen erg genoten van de enthourage en klank. Het was een geschenk om zoiets te mogen doen, weinig koren hebben dergelijke privileges.

Halverwege de terugreis hebben we Arcen aangedaan: bier of tuin in ieder geval een goed verzorgde lunch! Al met al een prachtige reis met veel hoogtepunten. Met dank aan de reiscommissie!

2013 Koorreis Berlijn

In de week van 4 t/m 10 oktober 2013 hebben de koorleden, samen met hun partners, een koorreis naar Berlijn gemaakt.

Zaterdag werd met het Paul-Robeson koor een concert gegeven in de Christuskirche.

Op zondag werd medewerking werd verleend aan kerkdienst in de Gedächteniskirche. In de Berliner Dom werd gezongen voorafgaande aan de "Mittagsandacht". Op enkele andere plaatsen heeft het koor spontaan gezongen

Een bezoek werd gebracht aan de Reichstag met z'n enorme glazen koepel. Gebruik werd gemaakt van de bussen van de fa van Kooten uit Kootwijkerbroek

2009 Koorreis Dresden

Interkerkelijk Streekmannenkoor De Schaffelaar uit Barneveld heeft een bijzondere concertreis naar Dresden, Meissen en Freiberg gemaakt. De zestig zangers traden onder meer op in de imposante Hofkirche en de Frauenkirche in Dresden.

Toen dirigent Dick van Heuvel op 2 juni 2009 volkomen onverwacht overleed aan een hartaanval kwam de reis aan een zijden draad te hangen.

De intensieve voorbereidingen van Ineke Bos-Strootman, welke bereid was om de lege plaats van Dick van Heuvel in te nemen, wierpen vruchten af, want de uitvoeringen in Dresden, Meissen en Freiberg verliepen volgens de koorleden vlekkeloos.

Tijdens vrijwel alle uitvoeringen werd a capella gezongen en voor het merendeel uit het hoofd. Alleen bij het grote concert, samen met het Freiberger Männerchor, was vaste pianiste Martine van Veen uit Veenendaal overgekomen. In de Frauenkirche trad het Schaffelaarkoor de eerste dag na aankomst op, zij het met beperkingen. Het is nauwelijks mogelijk in deze kerk zomaar te zingen. In eerste instantie was er toestemming voor één nummer, uiteindelijk werden het er drie.

Aansluitend werd buiten de Frauenkirche, voor het monument van kerkhervormer Maarten Luther, spontaan nog een concert verzorgd met ook enkele grotere profane werken, wat door het publiek eveneens zeer werd gewaardeerd.

‘s Morgens had het koor zich al enigszins opgewarmd met een concert in de katholieke Hofkirche, de grootste kerk van Sachsen.

Zondag werd in smoking gezongen tijdens een Lutherse kerkdienst in de hooggelegen Dom van Meissen, de beroemde porseleinstad op zo’n zestig kilometer van Dresden en eveneens gelegen aan de Elbe.

Dinsdag ’s avonds vond een groot concert plaats in de Nicolaikirche in Freiberg, op vijftig kilometer ten westen van Dresden. Mannenkoor De Schaffelaar verzorgde hier het leeuwendeel van het repertoire met tussentijds een optreden van het veertig man sterke mannenkoor uit Freiberg, dat ondanks het kleinere aantal zangers verrassend zuiver zong.

Copyright 2023 - Interkerkelijk Streekmannenkoor "De Schaffelaar" Barneveld | info@schaffelaarkoor.nl