Over ons

Wij zijn een interkerkelijk streekmannenkoor. De leden komen uit de regio van Barneveld - Scherpenzeel, Putten, Voorthuizen, Kootwijkerbroek. Het koor bestaat uit 65 leden en verleent regelmatig medewerking aan kerkdiensten, dodenherdenking en verzorgingshuizen.

Repertoire

Het repertoire van het koor is zeer gevarieerd. We zingen christelijke liederen, klassieke werken en populaire muziek. De grote variatie wordt zeer gewaardeerd. Samen met de dirigente maakt de muziekcommissie steeds weer een vernieuwde en herkenbare repertoire aan. Voor u als zanger uitdagend en aansprekend. Mocht u een koor zoeken voor uw event, wij kunnen op maat diverse zangstukken voordragen.

Lees meer...

Geschiedenis

Het Interkerkelijk Streekmannenkoor "De Schaffelaar werd in 1981 opgericht. In die ruim 35 jaar is het koor uitgegroeid tot 65 leden. Door alle jaren heen zijn er vele jubileumconcerten gegeven met deelname van o.a. Marco Bakker, Louis van Dijk, Ernst Daniël Smid tot aan Paul-Robeson-Chor uit Berlijn.

Lees meer...

Organisatie

Bestuur
De voorzitter is Frank Diele. Het secretariaat wordt verzorgd door Kees Wolswinkel. Mocht u contact met het bestuur willen opnemen dan kan dat via een mail.

Dirigente
Per mei 2022 is Lisette van de Loo onze dirigente. Op een zeer enthousiaste wijze brengt zij haar getalenteerde zangkwaliteiten over aan ons.

Lees meer over Lisette ...

Pianist
Sinds dit jaar is Martine van Veen onze vaste pianist.

Lees meer over Martine...

Koorreis

Elke twee jaar wordt er een koorreis georganiseerd. Dit jaar naar Den Bosch. Hiervoor zijn diverse landen bezocht, zoals België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije. In de week van 6 t/m 10 oktober 2017 hebben wij als koor een fantastische reis gemaakt door Zuid-Nederland en Duitsland. Het programma bevatte o.a. optredens in Thorn, Maastricht, Schin-op-Geul, Aken en Keulen, met overnachting in Hotel 'de Heeren van Slenaken'.

Lees meer...

Activiteiten

Wij besteden onze tijd niet alleen aan zingen, maar daarnaast zijn er nog meerdere activiteiten. De gemeentelijke subsidies zijn niet meer beschikbaar, zodat we zelf het initiatief moeten nemen om geld te genereren. Zo worden er door de Activiteitencommissie meerdere activiteiten georganiseerd, die niet alleen gelden genereren, maar ook bijdragen aan de onderlinge saamhorigheid.

OLIEBOLLENACTIE

De oliebollenactie is al meer dan 20 jaar een vast programmapunt en een belangrijke bron van inkomsten. In de loop der jaren is een en ander steeds professioneler geworden. Een aparte "baktent", een gratis ter beschikking gestelde grote partytent en enorme inzet van een groot aantal koorleden zorgen voor een grote opbrengst.

WIJNACTIE

Ieder jaar wordt er een wijnactie gehouden. In goede samenwerking met de plaatselijke "Wijnwinkel" wordt er een zeer goede "Schaffelaarwijn" met eigen etiket (collectors item) aangeboden.

ROOKWORSTEN

Een tweetal echtgenotes van koorleden hebben het initiatief genomen om ten behoeve van het koor rookworsten te verkopen. Deze actie was een groot succes en wordt ieder jaar herhaald.

BORRELTJE EN KURKENBORD

Twee keer per maand wordt de repetitie afgesloten met een drankje. Gelegenheid om even gezellig bij te praten. Dit vergroot de onderlinge betrokkenheid. Met een zekere regelmaat is er een verloting met het "kurkenbord" De prijzen voor deze verloting worden veelal ingebracht door koorleden. De opbrengst van de drankjes en het kurkenbord komen ten goede aan de koorreis.

Copyright 2023 - Interkerkelijk Streekmannenkoor "De Schaffelaar" Barneveld | info@schaffelaarkoor.nl